Aloie vera naturist

Legenda Corbului

Insceriptionat pe balozonul familiei Corvinilor este un corb care tine in cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legenda carespune ca; Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie Elisabeta din Tara Hategului.

Pentru a o feri de necinste, regele ii da de sot pe unul din vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodata; si un inel ca si dar pentru copilul nenascut, cu scopul de a fi recunoscut atunci cand va creste si va merge la curtea regala. In timpul unei calatorii facuta de familia lui Voicu, poposind pentru a pranzi, inelul este uitat pe o margine a stergarului pe care erau puse merindele. Un corb, atras de stralucirea inelului il fura incercand sa plece cu el. Copilul Ioan de Hunedoara ia arcul tatalui si sageteaza; corbul, recuperand astfel inelul. Atunci cand creste si ajunge la curtea regala, povesteste aceasta; patanie, iar regele, impresionat de aceasta istorie, decide ca simbolul familiei hunedorenilor sa; fie corbul cu inel de aur in cioc.
De altfel, si numele familiei provine din latinescul Corvus, care inseamna Corb, o pasare care simboliza cu totul altceva in evul mediu, si anume intelepciunea si longevitatea.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker