Aloie vera naturist

Pădurea Broceliande

A fost odată, de mult, un rege vestit, care, născut în Britania, a apărat-o, cu sabia lui, de invazia saxonilor. Ani la rând a luptat cu năvălitorii, ajutat de cei mai viteji cavaleri ai ţinutului, pe care i-a strâns în jurul lui, unindu-i într-un corp de elită, rămas în amintire
sub numele de Cavalerii mesei Rotunde. Numele regelui era Arthur.
Deşi nu există dovezi indubitabile - care să mulţumească rigorile cercetării ştiinţifice - că regele Artur ar fi existat în realitate, personajul e atât de bine instalat în cultura europeană,încât pur şi simplu, nu putem să renunţăm la el; aşa se facă că"toată lumea ştie" că regele Artur a fost un monarh celtic, născut în Cornwall şi care, la cumpăna secolelor al V-lea şi al VI-lea, a luptat împotriva saxonilor ce încercau să invadeze Britania.
Legendele arturiene sunt un ansamblu de povestiri ţesute în jurul regelui Arthur şi al tovarăşilor să, faimoşii Cavaleri ai Mesei Rotunde. Ele au devenit sursa de inspiraţie a nenumărate opere literare, de la poeme medievale până la balade romantice, care au contribuit, totodată, la răspîndirea cunoaşterii lor.
Miraculoasele întâmplări, cu săbii fermecate, lacuri vrăjite, insule nevăzute şi făpturi ce-şi schimbă înfăţişarea se petrec cu amestecul unor fiinţe capabile de fapte magice - vrăjitorul Merlin, zâna Morgan le Fay şi zâna Vivian. Iar multe dintre aceste fapte se petrec într-un loc anume consacrat magiei: pădurea Broceliande, codrul vrăjit.
Tradiţia identifică Broceliande cu o pădure încă existentă în zilele noastre: pădurea Paimpont, aflată în Bretania, pe coasta de nord-vest a Franţei. (Întâmplările povestite în legendele arturiene se petrec în acest spaţiu privilegiat al miturilor şi magiei celtice: Bretania şi Cornwall, două peninsule, aflate una în nord-vestul Franţei, cealaltă în sudul Angliei. Între ele există o distanţă de doar vreo 200 km, ce putea fi parcursă cu corăbiile în câteva zile, motiv pentru care a existat o migraţie de populaţii ce explică asemănările culturale dintre cele două regiuni, păstrătoare, până azi, ale amprentei celtice în cultura europeană.)
Loc de pelerinaj pentru iubitorii legendelor celtice, pădurea a fost înzestrată cu câteva atracţii - cu nume şi descrieri inspirate din legenda medievală, deşi unele dintre vestigii datează din preistorie - menite să amintească de mitul arthurian: există un Mormânt al lui Merlin, o Fântână Magică, o viroagă întortocheatănumită Valea fără întoarcere, un lac numit Oglinda Zânelor, un Mormânt al Uriaşului (chipurile, un uriaş învins în luptă de Cavalerii mesei Rotunde, deşi e vorba despre un monument megalitic vechi de 5.000 de ani), o Casă a Zânei Viviane.În 1990, locul a fost devastat de un incendiu: pădurea a ars timp de cinci zile, focul distrugând 600 de hectare din suprafaţa ei. A fost o catastrofă la care, însă, francezii n-au rămas indiferenţi: din toate colţurile ţării au sosit donaţii care să ajute la curăţarea şi reîmpădurirea suprafeţei arse. Cu acest prilej, pădurea a căpătat o nouă atracţie şi o nouă legendă: Copacul de Aur. Artistul François Davin a creat acest monument - un trunchi de castan poleit cu foiţă de aur (simbolizând nemurirea), înconjurat de cinci copaci negri, simbol al trecutului incendiu, dar şi al tuturor pădurilor distruse, din neglijenţă sau din lăcomie.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker