Aloie vera naturist

Legenda lui Mos Craciun


Legenda lui Mos Craciun se bazeaza de fapt pe legenda conform careia Sf Nicolae ducea cadouri la usile copiilor,noaptea, ca sa ramina anonim.

Sf Nicolae,cunoscut ca si sfint patron al copiilor,s-a nascut in Patara ,Asia minor,si se spune ca a calatorit in Egipt si in multe locuri.
Astfel,si azi pe data de 6 dec in unele tari se sarbatoreste micul Craciun ,iar in alte tari chiar Craciunul se tine pe 6 dec ,in loc de 25 dec.Legenda spune ca un om sarac nu avea bani sa dea zestre celor trei fiice ale sale.Intr-o noapte,fetele si-au agatat ciorapii la uscat linga soba si Sf Nicolae a trecut noaptea pe acolo si a umplut ciorapii cu aur.Toti copiii din lume isi lasa azi ciorapii linga soba in speranta ca Sf Nicolae sau Mos Craciun vor trece pe acolo.
Traditia copacului de craciun dateaza din istoria druizilor si nu numai.Istoria spune ca si egiptenii ,in cea mai scurta zi din decembrie aduceau palmieri verzi in casele lor.Era simbolul triumfului vietii asupra mortii.Si romanii isi decorau casa cu ramuri verzi de saturnalii ,iar druizii puneau mere rosii pe ramurile unui stejar si ca simbol al primilor oameni creati

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker