Aloie vera naturist

Legenda Tezaurului pierdut

Un copil a plecat cu caprele la pascut pe un cornet din satul Godeanu. Spre seara, copilul a pierdut caprele si a inceput sa le caute deznadajduit. Urcind el pe deal, a auzit un behait sus, pe o stinca. Era o stinca acoperita cu iedera si muschi. Copilul a urcat pina la stinca si a gasit acolo o gura de pestera. A intrat cu teama, sperind sa-si gaseasca acolo caprele, dar s-a speriat vazind o masa rotunda din piatra, pe care zacea incolacit un sarpe urias.
Vazind ca sarpele nu da nici un semn de viata, a inceput sa arunce cu pietre pina cind acesta a cazut de pe masa. Atunci a vazut ca sarpele era din ceara, iar in jurul mesei erau oale pline cu galbeni de aur. Uitind si de capre si de tot, copilul a plecat in fuga sa-i spuna tatalui sau. Pe drum, s-a intilnit cu doi cosasi care veneau de la cimp si le-a spus si lor. Acestia au plecat cu coasele pe umar sa gaseasca pestera.
Fugind spre casa, pentru ca se lasase noaptea, copilul a alunecat intr-o prapastie. Acolo a si murit. Nici cei doi cosasi nu au reusit sa gaseasca gura pesterii. Se zice ca acest copil ar fi murit din cauza blestemului care apasa asupra comorii.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker