Aloie vera naturist

Legenda Zanei Primavara.

In vremuri stravechi, pe 1 Martie, un ghiocel frumos alb si dragut a iesit de sub zapada in padure. Vantul de iarna cum il vazu se enerva si declansa o furtuna de zapada peste floare. Ghiocelul dragut plin de zapada a inceput sa tipe. Zana Primavara cea buna il auzi pe ghiocel plangand si il intreba de ce plange. Acesta ii raspunse ca plange deoarece este acoperit de zapada si moare de frig. Atunci, Zana Primavara a aruncat zapada de pe ghiocel, dar s-a ranit la deget intr-o pietricica aflata langa ghiocel. Sangele sau a cazut langa radacina ghiocelului, l-a incalzit si acesta si-a revenit. Un alt strop de sange a cazut pe petalele ghiocelului care au devenit rosii. Numaidecat, un alt ghiocel alb a crescut langa el. In acest cele doua culori inseparabile au devenit simbolul primaverii, al iubirii si al sperantei care este Martisorul.
De ce atatea legende in jurul unei flori atat de delicate? Iarna era pentru stramosii nostri un anotimp care ii punea la grea incercare si care simboliza disperarea si moartea. Datorita perioadei in care infloreste, ghiocelul este considerat ca fiind vestitorul primaverii.
Martisorul simbolizeaza deci Primavara,dar si fericirea si sanatatea pe care le-o dorim celor carora le oferim Martisor. Este o ocazie de a fi mai buni, de a celebra bucuria de a trai, fiind asteptata in fiecare an cu nerabdare.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker