Aloie vera naturist

Legenda narcisei galbene

Narcisa galbena este un simbol al renasterii , al unui nou inceput adus de catre primavara.Datorita acestui fapt , narcisa galbena este asociata adesea cu sarbatoarea si slujbele religioase de Paste.
Aceasta floare apare de obicei in martie , luna in care echinoxul de primavara anunta debutul noului anotimp.
Narcisa galbena este legata de Postul de Paste , cele 40 de zile de pregatire sufleteasca si trupeasca pentru intampinarea Pastelui.In Anglia , exista o legenda conform careia narcisa galbena a rasarit pentru intaia oara in noaptea celei din urma cine , in gradina Ghetsimani , pentru a-i aduce alinare lui Isus in orele sale de indurerare.
Conform lui Homer , sufletele celor morti rataceau pe pajisti acoperite cu narcise galbene , grecii asociind astfel aceasta floare cu moartea.
Intr-o straveche legenda greceasca se spune ca pe una din aceste pajisti Hades a capturat-o pe Persephone , dupa ce aceasta se indepartase de tovarasii ei , pentru a culege cateva flori de narcisa galbena.Persephone purta in taramul mortilor o cununa cu flori , simbolizand "floarea unica" , viata care revine in fiecare primavara.
Se spune ca narcisele galbene au fost aduse in Britania de catre romani , care credeau in mod eronat ca seva acestor flori ar vindeca ranile.De fapt , floarea de narcisa galbena contine mici cristale ascutite care tin departe animalele care ar incerca sa o manance , cristale care pot irita pielea.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker