Aloie vera naturist

Legende Vârcolaci şi vampiri

Sigur că vârcolacii sau cei care-şi schimbă forma au locul lor în mitologia universală. Se spune că în 1810 în Scoţia şi Anglia ar fi apărut o creatură care ataca turmele de oi şi de vaci, le spinteca efectiv carotida şi le sugea sângele. După ce fermierii au pornit o adevărată vânătoare de bestii, ucigând, printre altele, un câine într-un lan de grâu, atacurile au încetat. Însă au reapărut în 1874 într-o localitate din Irlanda. Potrivit informaţiilor din presa vremii, o bestie atacase şi ucisese într-o singură noapte peste 30 de oi, muşcându-le de gât şi sugându-le sângele.Urmele lăsate în urmă de creaturi erau ale unor câini, motiv pentru care, după ce atacurile s-au extins, oamenii au ieşit la vânătoare, ucigând toţi câinii vagabonzi din zonă. Spre surprinderea locuitorilor, nu un câine atacase oile şi caprele, ci un animal sălbatic fioros. În 1874 această bestie atacase şi ucisese câţiva oameni porniţi la vânătoare. Supravieţuitorii atacului fiarei ajunseseră în spitale de bolnavi mintali, prezentând semne de alienare. Putea fi vorba de rabie, însă nu vom ştii cu siguranţă întrucât în presa vremii nu se precizează. Abia 10 ani mai târziu Louis Pasteur avea să devină faimos pentru serul antirabic.
În privinţa existenţei vampirilor, există câteva poveşti care s-au răspândit cu viteza fulgerului. Una dintre ele s-ar fi întâmplat în 1875 într-un castel din Cumberland, Anglia. Într-o noapte, Amelia Cranswell s-ar fi trezit după ce o creatură scheletică, ce arăta cu o fiinţă umană, i-ar fi spart fereastra din cameră şi-ar fi muşcat-o de gât, lăsând-o să zacă într-o baltă de sânge. Strigătele Ameliei ar fi fost auzite de cei doi fraţi ai tinerei, Edward (sic!) şi Michael care ar fi găsit-o rănită pe marginea patului. Amelia nu a fost singura care a fost atacată în acea perioadă, mai multe tinere descriind exact aceeaşi metodă de atac. În plus, mai multe turme de oi fuseseră atacate în zonă, fiind muşcate de gât.
În 1905 cazurile de animale atacate au reapărut, fermierii fiind contrariaţi de faptul că bestia ataca oile doar noaptea, le muşca de gât şi le sugea tot sângele.
Din fericire, toate aceste legende au dat naştere unor poveşti de groază, excelente pentru a speria copiii sau domniţele credule. Unde mai pui că odată cu promovarea acestora, industria cinematografică a înflorit!

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker