Aloie vera naturist

Legenda anotimpurilor

Legenda spune ca Dumnezeu, dupa ce a zidit lumea, cerul si pamantul, dupa ce a creat toate vietatile, s-a gandit sa le dea un rost si celor patru fiice ale anului,
- Voi sunteti cele patru fiice ale anului, grai Dumne-zeu, cand surorile s-au asezat smerite inaintea sa. Sa imi amin-titi ce nume v-am dat voua, data trecuta?
- Eu sunt sora cea mare si m-ai botezat Iarna.
- Mie mi-ai dat numele Toamna, Doamne, si sunt a doua fiica a anului.
- Iar pe mine m-ai numit Vara si sunt a treia sora.
- Eu sunt mezina, Doamne! Ma numesc Primavara.
Dumnezeu le privi cu bunatate si apoi le zise:
- Poruncesc sa se imparta cele douasprezece luni ale anului in parti egale, urmand ca fiecare dintre voi sa ia cate o parte.
Auzind acestea, fiica cea mare, Iarna, se intuneca la fata si vorbi cu indrazneala:
- Doamne, eu sunt fiica cea mare si, avand drepturile primului nascut, trebuie sa primesc partea cea mai mare din mostenire.
Atunci, Dumnezeu se incrunta si hotari sa imparta celor patru surori lunile anului, dupa firea fiecareia.
Asa ca Iarna, fiind atat de rea si de imbufnata, primi lunile cele mai reci, urate si posomorate: decembrie, ianuarie si februarie.
Toamnei ii darui lunile cele mai bogate: septembrie, octombrie si noiembrie. Insa, dupa cum stiti, Dumnezeu ii dadu tot atata tristete, cata bogatie, deoarece nici Toamna nu se aratase total multumita la imparteala.
Cele doua surori mai mici, Vara si Primavara, fiind cele mai bune, mai blande, mai cuminti si mai multumite de ce le-a dat Domnul, au avut norocul de cele mai frumoase luni. Vara a primit lunile iunie, iulie si august, iar Primavara martie, aprilie si mai.
Tot atunci a hotarat Dumnezeu ca Primavara sa vina dupa Iarna, ca sa se vada bunatatea si frumusetea celei dintai, fata de rautatea si uratenia celei de-a doua. Asa ca, Primavara este atat de asteptata de catre oameni, mai ales de catre copii. Iar Dumnezeu a facut ca vestitorul primaverii, cintezoiul, sa cante in lunile in care reinvie natura asa: Ti-ti vara, ti-ti vara , Hai copii , la joc afara!

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker