Aloie vera naturist

Legenda Cheilor Banitei, jud. Hunedoara

Cheile Banitei sunt un obiectiv turistic pe cat de spectaculos si usor accesibil, pe atat de putin cunoscut. Cheile Banitei se afla la cca 8 kilometri nord de Petrosani in culoarul Banita-Merisor-Baru, in zona in care Depresiunea Petrosani se “pupa” cu Depresiunea Hategului din nord, acolo unde bazinul Jiului face loc, la nord, Streiului si apelor pe care acesta le aduna din Sureanu si Retezat.
Cheile sunt destul de scurte (250-300 metri) dar extrem de spectaculoase, partea cea mai frumoasa a lor fiind tocmai cea de inceput. Paraul Banitei a sapat un culoar ingust si pe alocuri usor meandrat intre peretii inalti de calcar alb. De fapt este vorba de o fosta pestera al carei tavan s-a prabusit. In albia raului si in zona inferioara peretii de calcar sunt frumos sculptati si rotunjiti de apele paraului, care pe alocuri a sapat si cateva marmite extrem de spectaculoase.
Cum peretii sunt destul de abrupti, cel mai usor mod de a vizita cheile este sa mergem prin apa. Pe vreme ploioasa sau primavara accesul in chei este mai dificil, nivelul apei fiind mai mare, dar in conditii normale, vara, apa nu trece cu mult de genunchi.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker