Aloie vera naturist

Legenda lacului "Sf. Ana"

Odinioara prin aceste locuri traiau doi tirani care erau frati. Unul stapânea o cetate pe vârful Puciosul din apropiere, celalalt, o cetate situata pe locul actualului lac. Sapânul cetatii de pe Puciosul avea o caleasca minunata câstigata la zaruri, fapr ce a stârnit invidia fratelul sau care a pus ramasag ca a doua zi va veni în vizita cu o caleasca si mai mareata. Asa se face - spune legenda - ca pentru a câstiga ramasagul, tiranul pune
 sa fie înhamate la caleasca sa opt din cele mai frumoase fete din împrejurimi. Caleasca fiin foarte grea, acestea nu o pot urni, fapt ce dezlantuie mânia stapânului care începe sa le biciuiasca. Una di fee, pe nume Ana, îl blestema pe sapânul mârsav. Blestemul fetei se împlini numaidecât: se porni o furtuna îngrozitoare, cu fulgere si tunete, cutremure, iar cetatea, împreuna cu iranul ei se scufunda în flacari. În locul cetatii de odinioara s-a format un lac albastru si linistit, numit de locuitorii din zona Lacul Sfânta Ana.
Este unicul lac de origine vulcanica de pe teritoriul României, aflându-se la o altitudine de 946 metri. Lacul are un diametru de peste 500 de metri si o adâncime mexima de 7 metri. Are suprafata de circa 195.280 metri 2 si un volum de paa de aproximativ 786.360 metri 3 . Prima harta bartimetrica a fost întocmita în anul 1909, aunci lacul avea o adâncime de 8,3 metri. În anul 1896 s-a stabilit o adâncime de 12 metri. Deci între anii 1869 si 1955, lacul s-a colmatat simtitor, reducându-si adâncimea cu 5 metri. Forma lacului este asemanatoare unei palete de pictor. Apa - fiind o apa aproape distilata - este extrem de curata, mineralizatia fiind de 0,002%, lacul este considerat cel mai curat din lume, dar din lipsa sarurilor minerale apa nu este potabila. La începutul secolului s-a colonizat o specie de somn pitic în apa lacului. Malul lacului este un loc ideal pentru recreere, pentru scaldat în perioadele mmai calde ale anului. Lacul Sf. Ana este considerat rezervatie naturala, parcarea pe mal fiind interzisa. Aici se afla o capela romano-catolica, purtând hramul Sfintei Ana. Zona - inclusiv Tinovul Mohos din craterul vulcanic vecin, cu numeroase raritati botanice de pe vremea glaciatiunii (roua cerului, o planta carnivora) - este legata cu poteci turistice marcate de statiunea Tusnad Bai, respectiv cu Baile Balvanyos.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker