Aloie vera naturist

Legenfa fantanii din Castelul Huniazilor

Una din legendele castelului ne descrie apariţia fîntînii din curte.Legenda spune despre aceasta fantana ca a fost sapata de catre trei prizonieri turci pe care Ioan de Hunedoara in tinea in castel.
Ioan le promite celor trei ca ii va elibera daca vor sapa o fantana cu apa buna. Prizonierii, condusi de speranta eliberarii, sapa in stanca timp de 15 ani si la 28 de metri adancime reusesc sa gaseasca pretioasa apa.
Intre timp Ioan moare iar sotia sa, Elisabeta Szilagyi, se decide sa nu respecte cuvantul dat de sotul sau si nu ii elibereaza pe cei trei turci, hotarand sa fie ucisi. Prizonierii, ca ultima dorinta, cer permisiunea sa scrie pe cheile fantanii o inscriptie: Apa ai, inima nu, ca un repros pentru promisiune facuta si nerespectata.
Inscriptia descifrata defapt de Mihail Guboglu graieste astfel: Cel ce-a scris-o este Hassan, prizonier la ghiauri in cetatea de langa biserica. Caracterele vechi arabe continute de inscriptie o dateaza la mijlocul secolului al XV-lea. Pozitiia actuala a inscriptiei este pe unul dintre contrafortii capelei.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker