Aloie vera naturist

Lilith demon

Lilith este un demon feminin al noptii, printesa a Iadului, care se presupune ca zbura in cautarea pruncilor pentru a-i rapi sau strangula.In mitologia evreilor, se spune ca Lillith a fost prima sotie a lui Adam.
O alta varianta ar fi ca Dumnezeu i-a creat pe Adam si pe Lilith ca frati gemeni. Lilith a cerut sa fie egala cu Adam, insa incercarile sale au esuat, ea parasindu-l in final pe
Adam. In mitologia musulmana se spune ca dupa ce l-a parasit pe Adam, Lilith s-a imperecheat cu Satan .Alta versiune o prezinta pe Lilith ca fiind prima sotie a lui Adam, inainte de Eva. Adam s-a casatorit cu ea pentru ca obosisese sa se acupleze cu animalele. El a incercat sa o determine pe Lilith sa stea sub el in timpul actului sexual, insa aceasta a refuzat, nesatisfacandu-i nevoia de dominatie. L-a blestemat pe Adam si l-a parasit, indreptandu-se catre casa ei de langa Marea Rosie. Adam s-a plans lui Dumnezeu, care a trimis trei ingeri, pe Sanvi, Sansanvi and Semangelaf, pentru a o aduce pe Lilith inapoi in Eden, insa aceasta i-a sfidat pe cei trei ingeri, blestemandu-i. Cat timp a petrecut la Marea Rosie, Lilith devenise amanta demonilor, facand cate 100 de copii in fiecare zi. Cei trei ingeri spuneau ca Dumnezeu ii va lua toti acesti copii daca nu se va reintoarce la Adam.Din nou Lilith a refuzat, fiind pedepsita ca atare.
Acesta a fost momentul in care Dumnezeu i-a daruit-o lui Adam pe Eva, cea cuminte si supusa, exact opusul lui Lilith.
Se mai spune ca atractia malefica lui Lilith fata de copiii nou-nascuti vine de la faptul ca propriii sai copii facuti cu demonii au fost luati de catre Dumnezeu in urma refuzului sau de a se reintoarce la Adam. Cei trei ingeri trimisi au fortat-o pe Lilith sa jure ca ori de cate ori va intalni numele sau chipurile lor pe amulete, va renunta la a face rau celor care le poarta.
Se fac speculatii pe seama faptului ca s-ar putea sa existe o legatura intre Lillith si Lenith, o divinitate a etruscilor, ce nu avea chip si astepta la poarta Lumii de Dincolo impreuna cu Hecate si Persephona, pentru a primi sufletele celor morti.
Lilith a mai fost asemanata cu figuri mitologice si legendare cum ar fi Regina din Sheba sau Elena din Troia.
De asemenea, in Europa medievala, Lilith a fost descrisa ca sotie, amanta sau bunica lui Satan

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker