Aloie vera naturist

Pietrele Doamnei

Localizare: Masivul Rarau adaposteste in partea nordica una din cele mai interesante forme geologice din lantul Carpatilor Orientali, cunoscuta sub numele de Pietrele Doamnei. Accesul in zona se poate face fie din orasul Campulung Moldovenesc, fie prin localitatile Pojorata, Mestecanis, Slatioara sau Chirii.Pe
vremea lui Petru Rares — care a gasit aici adapost sigur pentru familia sa – doamna, sotia sa, se urca deseori pe stanci si scruta zorile in asteptarea sotului
Una dintre legende spune ca, initial, aici ar fi existat o singura stanca, dar ca, intr-o zi foarte calduroasa de vara s-ar fi pornit din senin o furtuna ingrozitoare, insotita de fulgere si tunete. La un moment dat se pare ca un trasnet ar fi despicat stanca in doua realizand diferite forme..
O alta legenda povesteste despre un rege avar, care nedorind sa-si lase averea urmasilor a ales sa o ingroape sub o stanca. Dupa sute de ani, Diavolul a dorit sa gaseasca comoara si s-a apucat sa sape. A sapat, a tot sapat, dar in zadar. Furios, a atras cumplite trasnete asupra stancii, care s-a despicat si odata cu ea, comoara s-a topit.
Si mai exista o legenda de pe vremea cand in Ardeal traiau uriasi si zane. Desi intre ei exista un permanent conflict, fiul capeteniei uriasilor s-a indragostit, pe ascuns, de o zana. Tatal sau afland aceasta teribila veste, i-a cautat in padure, a omorat zana, iar el a fost injunghiat de fiul sau. Pe loc s-a deschis pamantul si a scos la iveala uriase limbi de foc care s-au transformat in doua pietre uriase.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker