Aloie vera naturist

Legenda originii pisicii

Se spune că după ce a creat omul, după chipul și asemănarea sa, Creatorul a suspinat îndelung și a spus: “Nu e tocmai ușor să îți imaginezi totul, nici chiar când ești infinit de inteligent”. Și a creat Pisica. A contemplat-o și chipul s-a luminat: “De aceasta dată Opera mea e minunată în perfecțiunea sa” – ar fi zis.
Conform altei legende, pisica ar fi apărut pe Arca lui Noe.
Noe – dupa cum se știe – a trebuit să ia pe corabie câte o pereche din fiecare specie existentă pe Pământ. Dar perechea de șoareci s-a înmultit extrem de mult și de rapid și jefuiau din hrana destinată celorlalte specii. Animalele s-au plâns lui Noe iar acesta, încurcat de situație, a cerut sfatul regelui animalelor: Leul. Acesta a ascultat cu atenție, după care a strănutat de două ori și doi lei în miniatură au sărit din cavitățile nazale și imediat au trecut la atacul asupra șoarecilor. În acest mod a fost restabilit echilibrul pe corabie iar când Noe a găsit pământ a coborât cu o specie de animale în plus: Pisica.
(o legendă asemănătoare găsim și în tradiția islamică)
O a treia versiune despre apariția pisicii se referă la rezultatul infidelității perechii Leului – întămplare petrecută pe Arcă.
Acesta, ca rege al animalelor, era ocupat cu atribuțiile sale de conducător al celorlalte animale și și-a neglijat consoarta: leoaica. Maimuța a curtat-o și ea a cedat avansurilor. Aflând despre faptă Leul a vrut să-i omoare pe amândoi dar a intervenit Noe, care le-a spus că sarcina lui este să îi debarce vii pe toți, pentru că trebuie să se înmulțească pe pământ. Așa stând lucrurile, a pedepsit leoaica prin aceea că puii pe care îi poartă în ea să nu mai crească. Leoaica a fătat și puii veniți pe lume au rămas de dimensiunea pisicii, având curajul Leului și inteligența Maimuței.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker