Aloie vera naturist

Legende potrivit carora pisica are 9 vieti

O veche legendă din Orientul Mijlociu spune că pisica preferată a profetului Mahomed a adormit pe mâneca hainei sale, iar acesta a preferat să taie o bucată de material decât să o trezească. Felina a făcut o plecăciune, în semn de recunoştinţă, iar profetul, mângâind-o pe spate de trei ori, a dat privilegiul tuturor pisicilor să cadă întotdeauna pe cele patru labe.
Se credea că o vrăjitoare poate lua forma pisicii sale de nouă ori – așa scrie într-o carte din secolul al XVI-lea. Atât cifra noua cât și cifra șapte sunt considerate cifre norocoase.
Miturile sunt legate de aparenta invincibilitate a pisicii. Deși are darul de a ateriza aproape întotdeauna pe cele patru picioare sunt cunoscute multe accidente survenite în urma căderilor de la înălțime.
Pisicile au abilitatea de a sări de la înălțime destul de mare, iar când ajung pe pământ cad în picioare și nu se rănesc. Acest lucru se datorează foarte mult reflexelor extrem de bine dezvoltate. În schimb, oamenii sau orice alt animal, la o asemenea încercare poate suferi răni grave. Acest lucru nu se putea explica în vremurile vechi, de aceea s-au inventat fel și fel de povești.
Chiar căzând de la o înălțime de 10-15 m poate supraviețui, dar ar trebui dusă imendiat la veterinar pentru a se constata eventuale răni care nu se văd (interne). Exista cazuri de pisici care au căzut de la distanță mică și s-au ales cu răni grave. Puii, în special, se pot răni căzând și de la mică înălțime, chiar dacă reflexul de ridicare apare pe la vârsta de 3-4 săptămâni (perfecționându-se până la șapte săptămâni)
Pisica are un schelet unic: îi lipsește clavicula, iar oasele coloanei vertebrale au mobilitate mai mare ca la alte animale. Acestea sunt principalele motive pentru care pisicile au capacitatea de a-și mișca liber picioarele din față, putându-se încovoia și roti foarte ușor. Când cade se poate rostogoli în aer ajutându-se de coadă, arcuindu-și coloana vertebrală și întinzând labele din față ca pe niște arcuri, pentru a ajunge pe pământ în picioare.
Dacă va cădea de la înălțime foarte mare lăbuțele și picioarele nu pot absorbi tot șocul și pisica se poate alege cu răni deoarece capul poate lovi pământul – bărbia fiind cea mai afectată (și își poate rupe și dinții). Cu cât înălțimea e mai mare cu atât crește și pericolul de rănire, din cauza vitezei, și pisica se poate alege inclusiv cu ruptura diafragmei, leziuni ale ficatului și fracturarea câtorva oase.
Poate ar fi bine să nu mai învățăm copiii că pisica are nouă vieți – ei au tendința (naturală) de a experimenta.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker