Aloie vera naturist

Legenda Pisicii în tradiția islamică

Pisica este un animal atât de curat încât în narațiunile autentice scrie că se poate face abluțiunea pentru rugăciune cu apa din care a băut o pisică. Cu toate acestea, existau (și există) oameni care s-au opus tradițiilor Profetului și au preluat practicile negative de a tortura sau otrăvi pisica. În Islam, pedeapsa pentru aceste practici era severă, deoarece pisicii îi este acordată o atenție specială fiind considerată un animal nobil, adorabil și util. A maltrata o pisică este un păcat grav în ochii lui Allah. Se spune că unei femeie care a ținut închisă o pisică și nu a hrănit-o și nici nu a eliberat-o pentru a-și găsi singură hrana, Profetul i-a spus că pedeapsa ei, în ziua Judecății, va fi tortura în iad. Pisica, la fel ca oricare altă ființă creată de Allah trebuie să fie prețuită, ocrotită.
Islamul îi învață pe credincioși că pisica nu trebuie comercializată ca alte bunuri (e interzis a se lua bani pentru o pisică) și ca sunt liberi să crească pisici dar să le trateze bine, să le ofere apă și mâncare pe săturate și să le ofere un anume grad de libertate să circule (să nu le țină închise în spații mici)
Regula generală spune că numai ființele umane și jinni (djinn/spirite care au proprietati fizice) vor fi admise în Cer dar există excepții pentru unele animale: cele alese pentru virtuțile lor sau cele care au trăit în compania unor persoane virtuoase.
Exista mărturii și cu privire la alte animale (pe lângă pisică) despre care, în islam, se consideră că sunt prețioase și merită un loc în cer: cai, cămile, albine, furnici, chiar și unele păsări.
În Coran există multe versete care fac referire la animale și la responsabilitatea omului față de acestea. Dragostea pentru animale este o parte a credinței islamului. Profetul Mohammed i-a învățat pe oameni și mila pentru întreaga creație a lui Allah.

 
 
 
Director Web
Votati-ne in directorul ClickLink
eXTReMe Tracker