ROgift(Magazin de cadouri)

Legenda Cantecul Nibelungilor

Povestea începe în oraşul Worms de pe raul Rin, unde prinţesa Kriemhild de Burgundia are o viziune în care doi vulturi ataca şi ucid un şoim. Mama ei, un interpretor de vise priceput explica acest vis prin faptul că viitorul soţ al Kriemhildei va fi atacat. Între timp în oraşul Xanten, aflat mai departe la vest de Rin, prinţul Siegfried aude de marea frumuseţe a Kriemhildei şi decide să îi facă curte. Când
Siegfried ajunge în Worms, el este recunoscut în palat ca un mare erou, faimos pentru uciderea unui dragon şi învingerea a doi fraţi, pe Nibelung şi Schilbung pentru comoara lor – Comoara Nibelungilor. Kriemhild îl observă pe prinţ în timp ce se uită pe fereastră şi se îndrăgosteşte de el.
Siegfried câştiga favoarea fratelui lui Kriemhild, regele Gunther de Burgundia atunci când îi ajută pe burgunzi să îi învingă pe duşmanii lor din Saxonia şi Danemarca. După întâlnirea cu Kriemhild la un turneu, Siegfried o cere în căsătorie. Gunther este de acord cu o singură condiţie. El îi solicită lui Siegfried să îl ajute să câştige mâna Brunhildei din Islanda, o regină de o forţă  şi frumuseţe remarcabile care a promis să se căsătorească numai cu un bărbat care se putea potrivi aptitudinilor ei atletice.Deghizat în sluga lui Gunther, Siegfried îl însoţeşte pe rege. Când ajung în Islanda, Brunhilde îl avertizează pe Gunther că el şi oamenii lui vor muri dacă acesta nu se potriveşte cu aptitudinile ei. Gunther devine temător când vede suliţa pe care urma să o arunce, o suliţă care poate fi cu greu ridicată de doisprezece oameni. Dar Siegfried îl reasigura pe rege, spunându-i să se prefacă că ridică şi aruncă suliţa. Între timp Siegfried îşi pune pe el o mantie magică care îl face invizibil şi aruncă suliţa mai departe decât ar fi aruncat-o Brunhilde. Învinsă, Brunhilde este de acord să se căsătorească cu Gunther.
Aventurierii revin în Rin unde într-o dublă ceremonie de nuntă, Gunther se căsătoreşte cu Brunhilde şi Siegfried se căsătoreşte cu Kriemhild. Cu toate acestea Brunhilde se întreabă de ce sora regelui se mărită cu Siegfried, un simplu vasal. Mai târziu în acea noapte, ea îi pune întrebări lui Gunther despre aparenta nepotrivire şi refuza să se culce cu el până când acesta nu îi explică. Când Gunther refuza să îi răspundă ea îl apucă furios pe acesta şi îl atârna de un cuier.
Când Siegfried aude ce s-a întâmplat, el îşi foloseşte din nou mantia magică să se facă invizibil. În seara următoare Siegfried îi urmăreşte pe Gunther şi Brunhilde în camera lor şi se lupta cu Brunhilde în întuneric. Crezând că e soţul ei este cel care o copleşeşte, Brunhilde se supune lui Gunther şi îşi pierde din puterea să miraculoasă. Înainte de a părăsi camera, Siegfried ia centura şi inelul de aur ale lui Brunhilde şi i le da soţiei sale după ce îi explică ce s-a întâmplat. Siegfried apoi se reîntoarce în propria ţara cu Kriemhild.
După mulţi ani, Siegfried şi Kriemhild îi vizitează pe Gunther şi Brunhilde. În timpul unui festin de sărbători, cele două femei se ceartă. Brunhilde o ridiculizează pe Kriemhild pentru că s-a căsătorit cu un simplu vasal şi în răzbunare Kriemhild sugerează că Brunhilde a fost infidelă soţului ei şi i-a permis lui Siegfried să se culce cu ea. Ea îi arătă Brunhildei centura şi inelul ca dovadă. Siegfried neagă acuzaţia dar problema nu este rezolvată. Brunhilde îl convinge pe prietenul lui Gunther, Hagen ca Siegfried a neîndreptaţit-o pe Brunhilde şi promite să o răzbune.
Siegfried a devenit invulnerabil – incapabil de a fi vătămat, după ce s-a scăldat în sânge de dragon în timpul unei aventuri anterioare. Cu toate acestea Hagen descoperă că un singur loc între umerii eroului este vulnerabil. În timp ce era într-o zi la vânătoare, Hagen împinge o suliţă prin acel punct, omorându-l pe Siegfried. La înmormântarea soţului său, Kriemhild descoperă identitatea ucigaşului şi îl blesteamă pe Hagen.
Kriemhild rămâne în Burgundia. După trei ani de la moartea lui Siegfried, Hagen îi sugerează lui Gunther că Kriemhild ar trebui convinsă să aducă comoara nibelungilor al lui Siegfried în Burgundia. Când comoara soseşte, Hagen o scufundă în Rin sperând să o recupereze pentru el şi Gunther într-o zi.
În timp Kriemhild se căsătoreşte cu Etzel din Ungaria (Attila Hunul) care e de acord să o ajute să răzbune moartea lui Siegfried. După mai mulţi ani, Etzel îi invită pe burgunzi în Ungaria. Ghidaţi de Hagen, ei ajung pe malurile fluviului Dunărea dar nu găsesc nici o navă care să îi poată transporta dincolo. Hagen întâlneşte trei fecioare-lebede şi le forţează să îl ajute. După ce îi spun lui Hagen despre un barcagiu, acestea îl avertizează de faptul că doar o persoană din grupul său, un preot se va întoarce acasă.
Hagen îl păcăleşte pe barcagiu, aducându-i barca pe uscat şi apoi îl omoară. După ce îi trece cu barca pe burgunzi dincolo de rău, Hagen îl aruncă pe preot peste bord, sperând să dovedească că fecioarele-lebedele au greşit. Dar când preotul înoată în siguranţă către ţărm, Hagen ştie că predicţia lor se va împlini.
Când burgunzii ajung în Ungaria, Kriemhild îşi cere comoara sa dar Hagen îi spune că va rămâne pe fundul Rinului. Mai târziu o luptă izbucneşte între maghiari şi burgunzi. Hagen îl ucide pe copilul lui Etzel şi Kriemhild şi aceasta din urmă promite o recompensă pentru oricine îl capturează şi îl aduce pe Hagen la ea.După mai multe lupte, Hagen şi Gunther sunt capturaţi şi duşi la Kriemhild. Încă o dată aceasta îl întreabă pe Hagen locaţia comorii. Hagen refuză din nou, explicându-i că a promis că nu va dezvălui niciodată secretul atâta timp cât stăpânul său e încă în viaţă. Înnebunită de furie, Kriemhild ordona uciderea lui Gunther, propriului ei frate şi îi arătă lui Hagen capul acestuia ca dovadă că stăpânul său e mort. Când Hagen încă refuza să dezvăluie ascunzătoarea, ea îi taie capul cu sabia care i-a aparţinut lui Siegfried. În final un erou numit Hildebrand, revoltat de acţiunile lui Kriemhild o ucide pe regină.

Sursa:http://infiniteladder.wordpress.com

 
 
 
Director Web
eXTReMe Tracker